Annons

Pilevallskolan byggs om för tjugo miljoner

Ett nedslitet kök och toaletter i renoveringsbehov. Det har fått fastighetsnämnden att börja se över hur Pilevallskolan ska moderniseras.
Trelleborg • Publicerad 17 februari 2005

Den fyrtio år gamla skolan börjar bli sliten. Bedömningen görs av fastighetsnämnden som vid sitt senaste sammanträde bestämde sig för att försöka fräscha upp skolan, framför allt invändigt. Första steget blir att skjuta till drygt 1,2 miljoner kronor i projekteringsmedel, för att kunna kartlägga behovet och inleda renoveringen. – Köket är verkligen nedgånget och behöver byggas om. Det gäller även toaletterna och annan inredning som behöver bytas ut, säger Lisbeth Gisselquist (s), fastighetsnämndens ordförande. Prislappen på en ombyggnad av skolan väntas hamna på drygt 20 miljoner kronor. Pengarna som behövs för tillbyggnaden finns dock inte i fastighetsnämndens kassa. Därför måste det önskade medlet för att finansiera renoveringen betalas av kommunfullmäktige. Beslut om detta tas senare i vår, troligen när fullmäktige har sitt möte i april. – Skolan är ju 40 år och många elever har passerat där genom årens lopp. Det är klart att den behöver byggas om då, fortsätter Lisbeth Gisselquist. Arbetet påbörjas troligen nästa vinter. Någon exakt tidtabell för moderniseringen är inte färdig. Samtidigt ska det ses över hur en särskoleklass ska få plats. Gymnastiksalen är också i behov av renovering, enligt fastighetsnämnden. Lisbeth Gisselquist betonar att det inte är aktuellt med någon tillbyggnad. – Det är enbart fråga om ombyggnad inne i skolan, säger hon. Stina Hansson, rektor på skolan, bekräftar behovet av ombyggnad. – Tiderna förändras. Skolan byggdes 1964. Nu är det 2005 och barnens önskemål har förändrats sedan skolan var ny, säger hon. Enligt henne behövs det fler grupprum än det finns i dag. – Pedagogerna arbetar på ett annat sätt än när skolan byggdes. Den här förändringen är verkligen efterlängtad, säger hon. Johan Persson 0410-545 45 johan.persson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons