Annons

Pilevall bland de bästa i Sverige

Trelleborg Pilevallskolans fjärdeklassare hamnade på 14:e plats av 121 lag när finalen av Schackfyran avgjordes i Västerås i helgen.
– Vi är mycket nöjda, säger processledaren Alex Nikolaidis.
Trelleborg • Publicerad 4 juni 2012
Pilevallskolans fyror hamnade på 14:e plats i Schackfyran. Översta raden från vänster: Ibrahim Mansafi, Martina Larsson, Sanaa Fakhro, Jalila El Ali, Dominic Christofi, Kristian Simonovski, Mohammed Mehri och Dominik Kulewski. Mellersta raden från vänster: Rasan Shaker, Lejla Imsirovic, Saima Edhib, Zinah Ferman, Erwin Jagiello, Adna Hajrudinovic, Raida Biberic och Eric Christofi. Nedre raden från vänster: Filip Tasev, Berat Haxhiu, Sanel Smajic, Ali Fakhro, Isabelle Wennberg, Ranya Saad, Amir Besic, Filip Tosevski.
Pilevallskolans fyror hamnade på 14:e plats i Schackfyran. Översta raden från vänster: Ibrahim Mansafi, Martina Larsson, Sanaa Fakhro, Jalila El Ali, Dominic Christofi, Kristian Simonovski, Mohammed Mehri och Dominik Kulewski. Mellersta raden från vänster: Rasan Shaker, Lejla Imsirovic, Saima Edhib, Zinah Ferman, Erwin Jagiello, Adna Hajrudinovic, Raida Biberic och Eric Christofi. Nedre raden från vänster: Filip Tasev, Berat Haxhiu, Sanel Smajic, Ali Fakhro, Isabelle Wennberg, Ranya Saad, Amir Besic, Filip Tosevski.Foto: 

Det var tredje året på raken som Pilevallskolan åkte till finalen i Schackfyran. Placeringen i år var sämre än 2009 då skolan kom nia, men bättre än i fjor då det blev en 59:e plats.

– Det är mycket tuff konkurrens i tävlingen. De som brukar vara bäst är de privata och mindre skolorna. Med de förutsättningarna tycker jag att vi har gjort det här jättebra, säger Alex Nikolaidis.

Annons

I finalen var Pilevallskolan ett tag nere på 21:a plats men lyckades spurta sig till placering 14. Den goda upphämtningen var ett glädjeämne, men det fanns flera andra under resan som började redan på torsdagen. Eleverna och lärarna övernattade på en skola i Stockholm och hann under resan med att gå på Gröna Lund, titta på kungliga slottet och besöka Vasamuseet.

– Vi ser det här som en möjlighet att komma iväg och se något annat än Trelleborg. Många av eleverna har aldrig varit i Stockholm tidigare och det här blir en kombinerad schack- och kulturresa, säger Alex Nikolaidis som lovar att även nästa års fyror ska få chansen att kvalificera sig.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons