Annons

Piggsvinen spelar "Hello Dolly"

Musikalen "Hello Dolly" blir sommarens humörhöjare på Jordberga gods, när Piggsvinsteatern efter midsommar återupptar sin borttappade lustpelstradition.
Trelleborg • Publicerad 8 maj 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Lustspelet sommaren 2000 hette "Två man och en änka". BILD: CLAES NYBERG Fredagen den 27 juni är det premiär för de smygebaserade piggsvinens åttonde uppsättning på Jordberga Gods. I mitten av maj intar de spelplatsen i Herrskapsstallet, och varvar repetitioner med byggandet av scen, scenografi och publikläktare. Förra sommaren blev det som bekant ingen piggsvinsfars, eftersom truppens medlemmar var spridda på andra projekt. Piggsvinet Kenneth Björner meddelar att det just därför känns extra kul att ta itu med sommarspelet: - Det var med delade känslor vi var lediga förra sommaren, eftersom vi var det ofrivilligt. Men det är klart att man njöt av ledigheten, även om vi fyllde ut det lite grann med att repetera för revyn som vi hade på Grand på höstkanten. "Hello Dolly" är en musikal av Michael Stewart som gjorde succé på Broadway under 1950-talet. Men de flesta känner den säkert genom Louis Armstrongs inspelning av titellåten, från filmversionen med Walter Matthau och Barbra Streisand i huvudrollerna. Från början bygger dock "Hello Dolly" på pjäsen "The Matchmaker" som skrevs redan på 1800-talet. - Det som är bra med musikalversionen är att den har en enkel story, som inte är svår att förstå men ändå är lite charmig, och så är musiken otroligt bra. Bra och klämmig, tycker Kenneth Björner. Handlingen har nu flyttats till Harald Vandergelders spannmålsaffär i Klagstorp. Piggsvinen kommer att ha en stor ensemble på scenen, med omkring 24 personer i antingen tal- och sångroller eller som medlemmar i kören. Musiken kommer dock att vara inspelad, av kapellmästaren Tomas Lewandowski. Totalt blir det 15 föreställningar i stallet, med avslutningen satt till 26 juli. Repetitionsarbetet har pågått sedan början av mars. - Mycket jobb ligger framför oss, det vet vi, säger Kenneth Björner. Men vi vet också hur otroligt skönt det känns när man står där efter premiären och konstaterar "Jaha, det gick vägen i år också". Nu hoppas Piggsvinsteatern bara på att publiken kommer att tycka att det är lika kul att ha dem tillbaka. - Det tror vi att dom tycker, säger Kenneth Björner.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons