Annons

Piggsvinen är tillbaka på Smygescenen

På onsdagskvällen var det premiärdags för årets upplaga av Piggsvinens sommarshow.
Trelleborg • Publicerad 3 juli 2008
I går inledde Piggsvinsteatern sin 24:e säsong av sommarshowande på Köpmansmagasinet. Bild: Albin Brönmark
I går inledde Piggsvinsteatern sin 24:e säsong av sommarshowande på Köpmansmagasinet. Bild: Albin BrönmarkFoto: 

Teatergruppen kallar showen för Ta det lite ledigt. Kanske är det ett råd de själva borde ha tagit till sig eftersom så gott som hela ensemblen drogs med mer eller mindre allvarliga hälsoproblem inför premiären.

- Vi har drabbats av halsont, hosta, ischias och handledsproblem, men det är inget som publiken kommer att märka av, säger Michael Petersson.

Annons

Med 24 år av sommarshower på Köpmansmagasinet bakom sig har de hunnit skaffa sig en del rutin. Och trogna fans.

- Vi har ett par från Stockholm som kommit och tittat i säkert 15 år, säger Ulrika Christmar-Stafström.

Publikrekordet brukar slås den tredje eller fjärde kvällen, men redan på premiärföreställningen hade knappt 40 personer bänkat sig på de framställda caféstolarna.

- Vi har semestrat i Beddinge i många år och läst om den här teatern men aldrig sett den förr, säger Carl-Ivar Öhman och barnen Sofia och Carl som är nere från Stockholm och hälsar på sin syster Eva Bredberg i Smygehamn.

Ulla Kjellberg hade fått ett besök hos Piggsvinen i present på sin 65-årsdag. Hon och maken Bertil har sett flera av sommarshowerna genom åren.

- Vi gillar den här formen av underhållning. På vägen hit pratade vi om en som var riktigt bra. Mödesplats hette den, berättar hon.

När soundchecken är avklarad stängs de stora mörka trädörrarna på Köpmansmagasinets gavel. Publiken tystnar och de blåa provisoriska sammetsridåerna dras undan. Dags att ta det lite ledigt!

Fotnot:Showen spelas varje onsdagkväll till och med den 6 augusti.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons