Annons

Peyton, 7 år, med i isshowen för första gången – åker tillsammans med sin idol

Trelleborgs Konståkningsklubb har som mångårig tradition att bjuda in till en glittrande show varje vår. Efter två års pandemipaus är de nu tillbaka med uppsättningen av Grease.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2022
Peyton, 7 år, åker tillsammans med sin idol Jonathan. Båda spelar Danny i isshowen.
Peyton, 7 år, åker tillsammans med sin idol Jonathan. Båda spelar Danny i isshowen.Foto: Tomas Nyberg

Varje vår brukar Trelleborgs konståkningsklubb anordna en isshow. På grund av pandemin har den lagts på paus i två år. Men nu har det blivit dags för åkarna att återigen ställa sig på isen framför publik. I dagarna två sätter de upp Grease på is.

Trelleborgs Konståkningsklubb har som mångårig tradition att bjuda in till en glittrande show varje vår.
Trelleborgs Konståkningsklubb har som mångårig tradition att bjuda in till en glittrande show varje vår.Foto: Tomas Nyberg

Peyton Grue Roodenburg, 7 år, är med för första gången.

Annons

– Det känns bra. Kul, säger han.

Han spelar mini-Danny och har lärt sig alla stegen. Dem visar han gärna upp även utanför isen. Han tycker det ska bli kul att åka inför publiken men mest tycker han om att åka med sin medspelare och idol.

– Det bästa är att åka med Jonathan, säger Peyton Grue Roodenburg.

Huvudrollsparet Danny och Sandy på is.
Huvudrollsparet Danny och Sandy på is.Foto: Tomas Nyberg

Jonathan Egyptson har hållit på med konståkning i 14 år och tävlar också internationellt. Nu ska han spela en av huvudrollerna, Danny, i uppsättningen av Grease.

– Det är kul. Mycket, men kul. Vi har alltid haft en isshow varje år innan men eftersom det var så länge sedan nu märks det lite extra på nerverna, säger han.

Alla, både nybörjare och mer erfarna, får ta plats i showen.
Alla, både nybörjare och mer erfarna, får ta plats i showen.Foto: Tomas Nyberg

Fredag och lördag kväll är det dags för show. Då snörar drygt 120 åkare på sig skridskorna och ställer sig på isen framför publiken.

– Det är det som är det roliga. Det är inte alltid vi har så mycket publik. Det är en speciell känsla, säger Jonathan Egyptson.

Alva AndersdotterSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons