Annons

Peter Pan kunde lämna hamnen för egen maskin

Färjan Peter Pan som slet sig under stormen i måndags kunde lämna Trelleborg för egen maskin på onsdagsmorgonen.
Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2013
Foto: 
Foto: 

- Den ska gå till Travemünde med last och sedan tillbaka till Trelleborg, också då med last, berättar Jim Leveau, säkerhetschef i Trelleborgs hamn.

Vid kollisionen med kajen skadade färjan en av sina propellrar. Men övriga propellrar fungerade så att färjan kunde färdas för egen maskin tur och retur Trelleborg-Travemünde.

Annons

- Efter att Peter Pan kommit tillbaka till Trelleborg ska den vidare till varvet i Landskrona för att repareras, säger Jim Leveau.

Han vill också poängtera att det inte var någon risk för att de båda besättningsmännen ombord på M/V Jopi från Sillanpää-rederiet skulle skadas när Peter Pan kolliderade med deras fartyg. Peter Pan träffade Jopi med sidan. Några större skador av den smällen blev det inte på Jopi.

- Jopi låg förtöjd vid sin kaj på en plats så att det inte var någon risk att fartyget skulle skadas allvarligt när Peter Pan slet sig, säger Jim Leveau.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons