Annons

Persson vill se kommunalt initiativ

När mer än hundra personer förlorar sina jobb i samband med nedläggningen av Pergos golvfabrik vill oppositionsrådet Catherine Persson (S) att kommunen agerar.
Trelleborg • Publicerad 14 april 2013

Catherine Persson föreslår att man från kommunens sida riktar krav på staten för att få snabba och riktade insatser i samband med fabriksnedläggningen.

– Kommunen har svårt att påverka om ett företag inte vill ha sin verksamhet kvar på orten. Beslutet är fattat och det är angeläget för mig att förvissa mig om att de som arbetar på Pergo får det stöd som de behöver, säger Catherine Persson.

Annons

Hon poängterar att det i första hand är statens ansvar att agera.

– Ibland görs det väldigt bra insatser från arbetsförmedlingens sida, men ibland blir det mindre bra. Då krävs det att kommunen går in och ställer krav.

Catherine Persson vill nu att kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård (M) informerar kommunstyrelsens arbetsutskott hur kommunen och statliga myndigheter kan samarbeta.

På onsdag ska hon träffa de anställda i Pergofabriken.

– Jag vill försäkra mig om att de anställda faktiskt vet var de ska vända sig för att få hjälp.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons