Annons

Personalkafé på Rådhuset hotat

Rådhusets personalkafé för de anställda på kommunen hotas. Det är miljöförvaltningen som kräver att verksamheten ska godkännas för livsmedelshantering.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2007

I ett brev kräver nu miljöförvaltningen att fastighetskontoret som sitter mittemot i samma korridor på Rådhuset omedelbart ska komma in med en ansökan om att få bedriva livsmedelshantering.

Annars måste personalkaféet stänga direkt, enligt miljökontorets brev.

Annons

Miljökontoret har gjort bedömningen att personalkaféet på Rådhuset ska betraktas som en livsmedelsanläggning, med de särskilda krav som ställs på en sådan.

Livsmedelsverksamheten är i dag inte godkänd eller registrerad hos miljönämnden. Enligt brevet har miljökontoret redan vid flera tillfällen påmint fastighetsförvaltningen om att en ansökan för att bedriva verksamheten i personalkaféet måste lämnas in.

"Någon ansökan har trots detta ännu inte inkommit till miljönämnden" skriver miljökontoret i sitt brev.

Om inte fastighetsförvaltningen rycker upp sig och skickar in en ansökan kan miljöförvaltningen besluta om en rad åtgärder.

Det kan handla om vitesföreläggande, förbud mot att hantera livsmedel till kunder och att livsmedlen i kaféet kan omhändertas.

Ärendet kan till och med komma att överlämnas till åklagare för prövning av åtal, skriver miljökontoret i sitt brev.

De anställda på Rådhuset har ett avdrag på sin lön och får då tillgång till kaffe, te, frallor med pålägg och en kaka på eftermiddagen i personalkaféet.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons