Annons

Personalen orolig för framtiden

Efter att ett 15-tal av de kollektivanställda blivit av med sina arbeten är det dystert på gamla Dux i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 18 augusti 2012
Det är idag oklart om produktionen i gamla Dux Industrier blir kvar på Strandridaregatan.
Det är idag oklart om produktionen i gamla Dux Industrier blir kvar på Strandridaregatan.Foto: 

Trots företagsledningens optimistiska tongångar i gårdagens TA finns det en oro bland de anställda. Oron gäller bland annat vad som ska hända med lokalerna. I gårdagens tidning sa Henrik Ljung, en av frontfigurerna i det nybildade bolaget Bra bohag 1926 AB, att man helst vill vara kvar i Trelleborg. Men var är oklart i dagsläget.

Fackordföranden för de kollektivanställda, Johnny Cickovski, är bekymrad.

Annons

– Vi har hört att man söker lokal, men det finns inget konkret. I de här lokalerna är vi på nåder från konkursförvaltaren. Han har kanske köpare som vill ha lokalerna och då vet man inte vad som händer, säger Johnny Cickovski.

Som TA skrev i går har Temoto Production, tidigare Dux Industrier, rekonstruerats och splittrats upp i tre bolag. I samband med det har antalet kollektivanställda minskats från cirka 25 till ett tiotal.

– Det är tråkigt. Det är mycket erfarenhet som försvunnit och medarbetare som jobbat med varandra i många år har gått skilda vägar, säger Johnny Cickovski som hoppas att de som tvingats sluta hittar nya jobb.

– Av dem som fick gå förra gången har majoriteten nytt jobb i dag.

Johnny Cickovskis förhoppning är nu att man ska få snurr på verksamheten i Trelleborg.

– Vi får hoppas att man kan hitta en nystart och få igång en möbelproduktion som fungerar, säger han.

Karin Ohlsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons