Annons

Personalchefen hoppas få nya kollegor

Det har blivit lättare att rekrytera sjuksköterskor de senaste åren och personalchefen på Trelleborgs lasarett hoppas att det i framtiden kommer att bli ännu enklare tack vare den nystartade distansutbildningen.
Trelleborg • Publicerad 1 september 2009

TRELLEBORG. Personalchef Carina Wirth tycker att det är bra att studenter erbjuds att läsa på distans i Trelleborg. Hon ser det som att sjukvården i Trelleborg är delaktig i den nya distansutbildningen för sjuksköterskor genom att studenterna kommer att få göra sin praktik på kommunens vårdenheter.

– Vi hoppas ju också att vi kan få vara med och rekrytera när de är klara med sin utbildning, säger hon.

Annons

Carina Wirth är medveten om att det är en bred arbetsmarknad med många alternativ som väntar studenterna när de är färdigutbildade om tre år. Till exempel kan arbete hos privata vårdgivare eller i Danmark locka.

– Men jag tänker att det finns många sjuksköterskeutbildningar runt om i landet och väljer man då att läsa på distans så är det för att man bor här. Jag inbillar mig och hoppas och tror att de vill stanna kvar här och att de uppskattar närheten till arbetet.

– Vi får väl bearbeta dem när de gör sin arbetsplatsförlagda utbildning hos oss, säger Carina Wirth.

Lucas Dietrichson
FANNY JOHANSSON
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons