Annons

Personal uppsagd på Betong och smide

Under nästa blir det tomt på Betong och smide projekt AB. Samtliga anställda sades upp för en månad sen på grund av bristande orderingång.
Trelleborg • Publicerad 21 december 2013

Betong och smide har, liksom flera andra Trelleborgsföretag, länge kämpat i motvind. I somras begärdes företaget i konkurs när skulder till Cramo AB inte kunde betalas. Konkursansökan drogs dock sedan tillbaka. För ett år sedan varslades en stor del av personalen. Och i maj 2012 fick de anställda inte lön till följd av företagets ekonomiska problem.

För en månad sen blev samtliga åtta anställda på Betong och smide projekt AB uppsagda. Inom samma koncern ligger även Mekanik-konsult där tolv tjänster sägs upp.

Annons

- Uppsägningstiden är mellan två och fem månader, de första bland personalen som slutar kommer att gå runt den 15 januari, säger Johnny Nilsson, vice ordförande för If Metall i sydvästra Skåne.

Han har varit med och förhandlat om tjänsterna.

- De sägs upp på grund av arbetsbrist som i sin tur beror på bristande orderingång, säger han.

Johnny Nilsson har märkt av en mörk trend inom sydvästra Skåne hela hösten.

- Det har varit många varsel. Här i Trelleborg tänker jag främst på Heatex. Men även i kommunerna omkring är många företag drabbade. Vi har väntat på en vändning nu i två år. Jag ser en ljusning, men det har jag å andra sidan tyckt mig se i ett års tid.

Vad ska ske för att en vändning ska kunna bli möjlig?

- Till exempel att bostadsbyggandet kommer igång. Vi har inte haft ett så lågt bostadsbyggande i Trelleborg som nu på säkert tjugo år.

Betong och smides vd Håkan Persson har inte velat uttala sig om uppsägningarna.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons