Annons

Personal positiv till apotekens nya ägare

På måndagen kom beskedet: Två olika företag köper apoteken i Anderslöv och på lasarettet. I början av nästa år tar de nya ägarna över driften. På de två apoteken var stämningen positiv och personalen lättad.
Trelleborg • Publicerad 9 november 2009
Foto: 
Maj-Britt Persson och resten av personalen i Anderslöv är lättade sedan de fått veta vilket företag som ska köpa apoteket.
Maj-Britt Persson och resten av personalen i Anderslöv är lättade sedan de fått veta vilket företag som ska köpa apoteket.Foto: 

TRELLEBORG. – Vi har ju gått och väntat sedan det blev klart att vårt apotek skulle säljas. Det är skönt att få veta vem det blir, säger Petra Schyllert som är chef på apoteket på lasarettet.

Hennes arbetsplats ska säljas till det nystartade företaget Vårdapoteket i Norden som valt att köpa enbart apotek som är vårdorienterade, det vill säga att de finns i anslutning till vårdenheter.

Annons

Apoteket i Anderslöv säljs till Kronans droghandel, ett företag som sedan länge levererat varor till flera apotek i landet. Efter gårdagens besked om vilka de nya ägarna blir var stämningen god också i Anderslöv.

– Vi vet ju inte hur de kommer att vara när de driver apotek, men vi känner ändå till dem. Vi har inte varit särskilt nervösa för hur det skulle bli, men våra kunder har undrat och varit rädda att vi skulle lägga ner, säger Maj-Britt Persson, chef i Anderslöv.

De nya ägarna räknar med att kunna ta över driften i början av 2010. Köpet ska först godkännas av Läkemedelsverket och Konkurrensverket. Därefter kan kunderna börja ana de första förändringarna.

– Vi vill att personalen i första hand ska kunna ta hand om patienter på sjukhusen, patienters anhöriga och även anställda på sjukhusen, säger Peter Weiderman som är ordförande för Vårdapoteket i Norden.

Vilka förändringar som väntar i Anderslöv kan Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans droghandel, inte säga än. Rent visuellt handlar det om nya skyltar, kläder och inredning.

– Det blir inga stora förändringar initialt. Vi vill att kunderna ska få energi efter att de varit hos oss så vi kommer att jobba mycket med bemötande, säger Andreas Rosenlund.

På apoteket i Anderslöv arbetar fyra personer och i Trelleborg finns tio anställda. Personalen kommer att följa med sina arbetsplatser, menar de nya ägarna.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons