Annons

Personal missnöjd med fyrans nedläggning

De fem avdelningar som finns på Trelleborgs lasarett blir fyra stycken i samband med ombyggnaden av sjukhuset. Omorganisationen väcker missnöje hos en del av personalen på den berörda avdelningen.
Trelleborg • Publicerad 21 mars 2002

- Jag och och mina arbetskamrater ska spridas ut på övriga delar av sjukhuset. Vi har en bra kamratanda, skriver en av sjuksköterskorna, som vill vara anonym, i ett brev till Trelleborgs Allehanda. Information om nedläggningen av avdelning 4 har nyligen gått ut till den berörda personalen. Förändringen nästa vår innebär att medicinavdelningarna 2 och 3 flyttar in i de nya avdelningarna med 2 gånger 27 vårdplatser. Några av dessa platser är avsedda för intagningsplatser. Enligt det utskick som sjukhuschefen Fredrik Fexner har gjort flyttas ortepedin, avdelning 1, till avdelning 4 med 16 vårdplatser. De övriga vårdplatserna på avdelning 4 ska användas för gyn-patienter. Kirurgi/urologi ska använda avdelning 5. Och för att klara medicinklinikens behov av platser utökar man med 5-9 platser i Rehabflygeln. Anitha Algotsson är avdelningschef för avdelning 4. - Jag har synpunkter men vill i dagsläget inte säga något, säger hon. Fredrik Fexner beklagar att det finns kritik mot nedläggningen av avdelning 4: - Det är tråkigt att det finns sådana reaktioner. Jag har gått ut i god tid för att vi ska hitta en lösning när det gäller den här förändringen. Personalen på fyran ska ges möjlighet att lämna önskemål och idéer när det valet av att jobba på en ny avdelning, betonar han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons