Trelleborg

Pernilla August och Rolf Lassgård spelar Ingrid och Joachim Wall

Trelleborg Artikeln publicerades
Pernilla August och Rolf Lassgård kommer att spela Ingrid och Joachim Wall i tv-serien Efterforskningen.
Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT
Pernilla August och Rolf Lassgård kommer att spela Ingrid och Joachim Wall i tv-serien Efterforskningen.

När utredningen kring mordet på Kim Wall blir tv-serie kommer rollerna som Ingrid och Joachim Wall att spelas av Pernilla August och Rolf Lassgård.

För ett år sedan meddelades i ett pressmeddelande att mordet på Kim Wall blir tv-serie. Dramatiseringen utgår från Jens Møllers, chef för mordroteln vid Köpenhamnspolisen, utredning av fallet.

– Ett mordfall där man letar efter en ubåt - och där man har en gärningsman innan man hittar ett lik – är av sakens natur en spektakulär historia. Det är också ett fall som givetvis har upptagit allt för Kim Walls familj och vänner, och som också grep tag i allmänheten i en ovanligt stor omfattning, sa Jens Møller själv i pressmeddelandet.

Kim Walls föräldrar, Ingrid och Joachim Wall, har varit delaktiga i processen med tv-serien.

Nu står det också klart att rollerna som Ingrid och Joachim Wall kommer att spelas av de minst sagt namnkunniga skådespelarna Pernilla August och Rolf Lassgård. Det skriver digitalt.tv.

Bakom serien står flerfaldigt Oscarsnominerade manusförfattaren och regissören Tobias Lindholm. Han har tidigare gjort filmer som ”Kapningen”, ”Kriget” och ”Jakten”. Han har också skrivit manus till bland annat tv-serien ”Borgen”.

Tobias Lindholm sa i det tidigare pressmeddelandet att samarbetet med Jens Møller, och med Kim Walls föräldrar, har varit avgörande för skapandet av serien.

Ingrid och Joachim Wall sa då i ett gemensamt uttalande:

– Vi beslutade tidigt att inte låta Kim bli bortglömd, och under hela den här tiden har vi haft ett nära samarbete med Jens Møller. Våra samtal med Jens och Tobias Lindholm har gjort oss trygga i att berättelsen om utredningen av mordet på Kim kommer att berättas från rätt perspektiv och med respekt för alla som älskade och kände Kim.

Serien, med den svenska titeln ”Utredningen” kommer att sändas i sex delar. Den produceras av Miso Film i samproduktion med Outline Film för TV 2 Danmark, SVT och Viaplay.