Annons

Permitterade tillbaka i arbete

Trelleborg Wheel systems däckavdelning i Trelleborg permitterade cirka 100 anställda under december, men från och med söndag är alla anställda tillbaka på arbetet igen.
Trelleborg • Publicerad 9 januari 2004

- De anställda var permitterade i början av december och tog sedan ut ledighet över helgerna. Några har redan börjat arbeta igen, men resten kommer tillbaka från och med söndag kväll, säger Viktoria Bergman, biträdande informationsdirektör på Trelleborg AB. Orsaken till permitteringarna var den dåliga orderingången på lantbruksdäck under andra och tredje kvartalet i fjor. Genom permitteringarna ville företaget minska sina lager. Att beställningarna på nya lantbruksdäck var låg berodde dels på att fjorårets sommar var torr och gav dåliga skördar i Europa, dels på osäkerheten kring reglerna för EU-bidrag. En annan orsak till att lantbrukarna i Europa inte investerar i nya däck kan även vara oklarheterna kring effekterna av EU:s planerade öst-utvidgning. Under permitteringen fick de anställda på däckavdelningen ledigt med full lön. Från den fackliga sidan finns en oro över permitteringarna och det dåliga orderläget och om vad det kan innebära i framtiden. - Det har sålt en del från lagret och det ser väl bättre ut nu, säger Kim Davidsson, ordförande i Gummiklubben, Industrifackets klubb på Trelleborg AB i Trelleborg. Eftersom arbetet inte kommit i gång efter permitteringarna och helgledigheterna har Kim Davidsson svårt att säga mer om läget just nu. - Men vi hoppas förstås att orderläget ska ljusna, säger han.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons