Pergos varsel ledde till 33 uppsägningar

Trelleborg • Publicerad 26 november 2008

Pergo varslade 35 anställda för drygt en månad sedan. 33 av dessa har nu sagts upp.

17 kollektivanställda och 16 tjänstemän har blivit uppsagda från sina tjänster hos golvtillverkaren Pergo. Det står klart sedan förhandlingarna mellan facket och Pergo avslutats. Tjänstemännen ska ha lämnat sina jobb senast den 23 december. De 17 medarbetarna som tillhör Skogs- och träfacket får gå redan nästa vecka.

– Alla är informerade och de kollektivanställda lämnar nästa fredag eftersom vi inte har något att sysselsätta dem med, säger Christer Jönsson, fackordförande på Pergo.

Trots uppsägningarna tycker Christer Jönsson att stämningen bland de anställda är god.

– Den är rätt bra ändå. Vi kan inte deppa ihop helt.

Byggbranschen har ett tufft år framför sig men som det ser ut nu tror inte Christer Jönsson att företaget behöver varsla ytterligare.

– Jag hoppas att det inte blir mer. Vi jobbar febrilt för att få in fler ordrar, säger han.

– Nu är den här resan avslutad. Det finns inga nya varsel utan vi får köra på i vår nya kostym, säger Lars Ohlert, styrelsemedlem i Pergo.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.