Annons

Pergo tjänar pengar igen

Golvtillverkaren Pergo i Trelleborg redovisar vinst för 2005. Det framgår av bolagets bokslutskommuniké.
Trelleborg • Publicerad 20 februari 2006

Resultatet per aktie ligger på 3:07 kronor för år 2005 mot en förlust på 3:68 kronor för 2004.

Vd Tony Sturrus säger också att bolaget förväntar sig att både omsättning och resultat ska öka under 2006.

Annons

Alla siffror från Pergo pekar uppåt för 2005 jämfört med 2004. Omsättningen ökar, liksom resultatet, även om man räknar ifrån jämförelsestörande poster, som under flera år dragit ner Pergos resultat till minus. Omsättningen ökade både i Nordamerika och Europa.

Det bästa kvartalet för Pergo under fjoråret blev det sista. Av hela årets rörelseresultat på 174 miljoner kronor kom 132 till under fjärde kvartalet.

"Resultatet för fjärde kvartalet avspeglar en accelererande försäljningstillväxt och lönsamhetsökning samt ett förbättrat kassaflöde" skriver Tony Sturrus i bokslutskommunikén.

Åtgärdsprogrammet fortsätter och Tony Sturrus menar att det kommer att slå igenom fullt ut under 2006. Under detta år räknar bolaget med att omsättningen ska öka med mellan nio och elva procent och rörelseresultatet ännu mer.

"Vi tror att vi kan leverera förbättrade finansiella resultat och skapa större värde 2006" skriver Tony Sturrus.

Däremot förslår styrelsen inte någon utdelning för aktieägarna detta år heller, trots plusresultatet.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons