Annons

Pergo säger upp 120 anställda

Pergo säger upp cirka 120 anställda, varav huvuddelen arbetar vid fabriken i Perstorp. Omkring 20 av dem kommer att erbjudas jobb vid enheten i Trelleborg dit Pergo koncentrerar sin tillverkning av premiumprodukter.
Trelleborg • Publicerad 22 mars 2004

80 miljoner kronor investeras i fabriken i Trelleborg, enligt ett pressmeddelande från bolaget. Uppsägningarna kommer att ske i två steg, men 45 personer varslas omedelbart. Totalt beräknas förändringen av produktionen att ta 1,5 år. Omstruktureringskostnaderna beräknas till 250 miljoner kronor och belastar resultatet för första kvartalet 2004. Den årliga resultateffekten uppskattas till cirka 80 miljoner kronor, varav huvuddelen uppnås 2006. Bakgrunden till besparingen är bolagets mål att nå en rörelsemarginal på minst åtta procent.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons