Annons

Percy Nilsson anmäler glassbilsförare

I somras fick bråket mellan Percy Nilsson och Hemglass stor uppmärksamhet. Nu tar ärendet en ny vändning. I måndags gjorde Percy Nilsson en anmälan mot föraren av glassbilen. Enligt anmälan känner han sig störd av tutandet och har försökt få företaget att sluta.
Trelleborg • Publicerad 16 oktober 2013
Foto: STIG-âKE J÷NSSON

Brottet ska ha begåtts den 29 juli då föraren ska ha tutat tio gånger på en 75 meter lång sträcka. Föraren är anmäld för ofredande alternativt brott mot lokala ordningsföreskrifter. Enligt Ann-Christine Sjöbeck hos Trelleborgspolisen är det tveksamt om det kan rubriceras som ofredande.

– De kör omkring och för oväsen. Det handlar inte om Hemglass i sig utan deras sätt att föra ut sitt budskap. Vellinge kommun har beslutat i ordningsreglerna att detta inte är okej. Då ska även Hemglass rätta sig efter det, säger byggherren Percy Nilsson till Trelleborgs Allehanda.

Annons

– Tänk om alla skulle göra så. Då kan alla börja bryta mot ordningsreglerna, säger han.

Tidigare i somras gjorde Hemglass en anmälan om skadegörelse mot en av deras bilar. Då ska någon ha borrat ett hål i däcket på bilen. Enligt Hemglass var det Percy Nilsson som låg bakom, något han nekade till. Det ärendet skickades i går till åklagarmyndigheten.

Lisa Kron
Michael Elmvret
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons