Annons

Per Grönlund vill ha äldreombud

Trelleborg • Publicerad 13 september 2007

Per Grönlund (spi) vill att kommunen ska ta upp och göra verklighet av hans gamla motion om en äldreombudsman i Trelleborg.

Det var under den förra mandatperioden som Per Grönlund motionerade om att Trelleborgs kommun skulle införa en äldreombudsman.

Annons

I ett brev som Per Grönlund nu skickat till kommunstyrelsen skriver han att motionen fick ett positivt bemötande i vård- och omsorgsnämnden. Men enligt Per Grönlund, som nu själv är ordförande i vård- och omsorgsnämnden, hände det sedan ingenting med motionen när den skickades vidare till kommunstyrelsen.

Nu vill han att den nuvarande kommunstyrelsen dammar av motionen och tar upp den som ett förslag från alliansen.

Per Grönlund skriver att flera andra skånska kommuner anställt äldreombudsmän och att det fungerar mycket bra. I sitt brev till kommunstyrelsen föreslår han att äldreombudsmannen ska arbeta för ökad trygghet för de äldre och värna kvalitén i äldreomsorgen; dessutom ge stöd åt äldre och deras anhöriga. Äldreombudsmannen ska vara helt fristående och placeras under kommunstyrelsen, menar Per Grönlund.

"Tjänsten ska vara helt opartisk" skriver Per Grönlund.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons