Annons

Pensionat lever upp på nytt

Beddinge pensionat får nytt liv. Det är Cecilia och Knut Lindblad som är i full gång med att renovera den anrika anläggningen som byggdes i slutet av 1920.Pensionatet har stått och förfallit sedan 1980-talet då det lades ned.
Trelleborg • Publicerad 27 juli 2004
BILD: JEANETTE LARSSON
BILD: JEANETTE LARSSONFoto: 

Pensionatet fotograferat en vacker sommardag som det såg ut förr. Paret Lindblad gjorde slag i saken och köpte fastigheten för drygt ett år sedan. - Vi vill försöka återskapa den charm som finns i pensionatet. Husen var en skamfläck och såg bedrövliga ut bara fram till för ett halvår sedan. Det vill vi ändra på, berättar Cecilia Lindblad som har fullt upp med att planera och genomföra renoveringen tillsammans med maken Knut. Sedan tre år tillbaka driver de Bed Inn, Bed and breakfast i sitt hem tvärs över vägen. Nu utökar de sin uthyrningsverksamhet rejält. Femton rum ska inredas, alla ska vara försedda med dusch och toalett. Fyra rum är redan färdiga och inom de närmaste två veckorna väntas ytterligare sju dubbelrum vara beboeliga. Att ro i land projektet är förstås äventyrligt. Inte nog med att taket fått ny plåtbeläggning. Alla rum har totalrenoverats och försetts med dubbla gipsskivor. Ektrappan som förbinder bottenvåningens matsal och köksregion ska också göras vid. Ventilation har installerats och Strandstugan där frukost ska serveras ska få en ansiktslyftning. Om Knut inte hade varit händig skulle de aldrig tagit sig an det här projektet. - Aldrig, det hade varit helt omöjligt att genomföra det. Därför står jag för merparten av renoveringen, från spackling till tapetsering. Det är klart jag har ju anlitat hjälp när det gäller det elektriska, säger Knut Lindblad. Till vardags är han lärare på komvux i Skurup. Därför lägger han ned stor möda på renoveringen under sin lediga tid, på kvällar, helger och framför allt nu under sommarlovet. För att finansiera ombyggnaden har de tagit lån och hoppas att när allt är i gång i alla fall få verksamheten att gå runt. - Vi gör det här för att turister och andra besökare ska kunna övernatta någonstans i Beddingestrand, och därmed inte bara i Trelleborg eller Smyge, säger de. Cecilia Lindblad har förutom Bed and Breakfast engagerat sig som Qigonglärare och har tidigare varit förskolelärare. Hon ser fram emot att driva pensionatet. - Vi hoppas att folk ska hitta hit och att gästerna ska trivas. Steg för steg ska vi anlägga fler rosor i trädgården, precis så som det var och som en del äldre Beddingebor minns pensionatet från sin barndom, säger hon.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons