Annons

Pensionärer uppmanas kontakta cateringfirma

Verksamheten i Gröningens kök är för liten för att någon entreprenör ska vilja driva den. Det tror Gunnar Grafström (M), ordförande i servicenämnden, och uppmanar nu dem som brukar äta på Gröningen att ordna maten själva.
Trelleborg • Publicerad 17 november 2012

– De som går dit kan kontakta en cateringfirma som kan leverera maten dit. Det kommer även i fortsättningen att finnas bestick, tallrikar och glas. Var och en kan sätta sin disk i diskmaskinen och sedan får någon från personalen trycka på knappen, säger Gunnar Grafström.

Om socialförvaltningen kommer att driva någon form av LSS-kafé i lokalerna eller inte är ännu inte klart.

Annons

– Frågan är under utredning och något beslut har inte fattats ännu. Vi är ju beroende av att ha brukare inom LSS som både vill och klarar av den typen av daglig verksamhet, och vårt underlag varierar ibland ganska kraftigt just vad beträffar denna målgrupp, säger Sara Åhlander, verksamhetschef för LSS.

Hon hoppas att ett beslut ska kunna fattas inom de närmaste veckorna.

Gunnar Grafström menar att tankarna om att de som vill äta lagad mat på Gröningen själva ser till att få dit maten inte kommer att krocka med ett eventuellt LSS-kafé.

– Vi vill ha så bra verksamhet som möjligt men detta handlar om fullt friska människor. Vi behöver spara pengar och kan inte subventionera mat för denna grupp. Alternativen är att dra ner på skolmaten och det vill inte jag. Inte heller dra ner på maten för dem i särskilt boende.

Madeleine Gripsten
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons