Annons
Ulf Jobacker är ordförande i Beddingestrands bad- och bryggförening och vill bygga en brygga i Beddingestrand strax väster om Pärlan. TA frågar hur det går..
Trelleborg • Publicerad 29 juli 2011
Foto: Tomas Nyberg

– Vi tycker att det har gått bra. Det är nästan exakt ett år sedan vi lanserade erbjudandet att köpa en planka till bryggan och hittills har vi fått ihop drygt 80 000 kronor. Det är mest privatpersoner som bor här i trakten och lokala företag och föreningar som handlat. Om kommunen och Leader Söderslätt kan stå för varsin tredjedel räknar vi med att vi behöver sälja för 120 000-130 000 kronor. Det tror vi att vi kan klara någon gång i höst.

Vad blir nästa steg?

Annons

– Vi kommer att finnas på Fiskets dag i Beddingestrand på söndag. Det gjorde vi i fjor med och det resulterade i åtta-tio sålda plankor. Framöver måste vi diskutera med kommunen vad de vill göra av detta. För att Leader ska sponsra krävs det att det blir mer än en brygga, det måste bli en mötesplats. Det kan vara en bastu, en lekplats, utomhusdusch eller omklädningsrum.

Vad händer om ni inte får ihop ekonomin?

– Om vi inte fått respons från kommunen till nästa sommar får vi pröva frågan om att återbetala alla pengar. Alternativet är ju att vi bygger en privat brygga. En bra sådan kostar 80 000-100 000 kronor och där är vi ju snart. Men det är inget vi hoppas på, vi tycker att den här stranden förtjänar en permanent brygga.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons