Annons

Pengaregn över flick- och handikappidrott

Föreningar och klubbar som satsar på flick- och handikappidrott får sammanlagt 200 000 kronor till olika projekt. Det har fritidsnämnden beslutat.
Trelleborg • Publicerad 25 april 2013
Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

De 200 000 kronorna fördelas i två lika stora delar som viks till handikappidrott respektive flickidrott. På handikappsidan gick 25 000 av sammanlagt 100 000 kronor till Palmstadens HBK.

-Vi ser vilken nytta de här pengarna gör. Det finns ingen mer genuin idrottsglädje, säger fritidsnämndens ordförande Mats Svensson (KD).

Annons

Även Palmstadens innebandy, Trelleborgs simsällskap och Trelleborgs ryttarförening får ekonomiskt stöd till sina handikappverksamheter.

-De får den största biten. Men för innebandyn vill jag betona att de pengarna inte går till seniorverksamheten utan enbart till ungdomar med funktionshinder, säger Mats Svensson.

Flera olika föreningar får också pengar som ska gå till satsningar på flickidrott.

-Det är ett antal klubbar som fick, allt från handboll till gymnastik. 15 000 gick till konståkningsklubben. Även om det kanske bara handlar om 10 000 så betyder det mycket, säger Mats Svensson.

Bidragen ska gå till särskilda projekt som rör handikapp- eller flickidrott, till exempel ett träningsläger. Föreningarna får skicka ansökningar till fritidsförvaltningen. Nämnden avgör sedan vilka föreningar som ska få del av pengarna. Sverigedemokraterna deltog inte i beslutet.

-Man måste redovisa hur pengarna har använts, vi är väldigt noga med det. Kan man inte visa det ordenligt måste föreningen betala tillbaka pengarna till nämnden, säger Mats Svensson.

Martin Falkenby
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons