Annons

Pendlare kan få hamnplats

Till sommaren kan det bli lättare att få parkering på Trelleborg Övre. Ett kommande förslag innebär att Övres västra parkering tidsbegränsas och att en pendlarparkering anläggs vid småbåtshamnen på väster.
Trelleborg • Publicerad 22 januari 2009
På parkeringsplatsen vid Forum kommer det under veckan att sättas upp p-automater, signerade Q-park. Företaget har hand om parkeringar på andra ställen i Trelleborg, bland annat på Valentaket. Bild: Tomas Nyberg
På parkeringsplatsen vid Forum kommer det under veckan att sättas upp p-automater, signerade Q-park. Företaget har hand om parkeringar på andra ställen i Trelleborg, bland annat på Valentaket. Bild: Tomas NybergFoto: 

Efter morgontimmarna är det i regel smockfullt. Busspendlarna och personer som jobbar i centrum ockuperar parkeringsplatserna på Trelleborg Övre. Till handlande trelleborgares förtret.

- Det är inte helt rätt att de som kommer först tar de bästa platserna medan de som handlar och bär tunga varor får gå längre, säger Bengt Lander, projekteringschef i kommunen.

Annons

Förslaget är att inskränka på parkeringstiden vid Övre.

- Parkeringen som ligger väster om Övre tänker vi föreslå att man tidsbegränsar, till exempel till tre eller två timmar, säger Bengt Lander.

Förslaget är att anlägga en pendlarparkering vid den gamla småbåtshamnen, 200 meter från busshållplats Bäckaskolan och med gångtunnel under E 6.

- Det kan bli allt från 50 till 125 platser, säger Bengt Lander som hoppas att det kan bli en träffpunkt för pendlare som vill samåka.

Men parkeringarna försvinner inte helt för jobbare och pendlare i centrum. Parkeringar öster och norr om Övre och den vid Folkets park blir kvar, enligt förslaget.

- Vid Folkets park finns det fortfarande rätt gott om plats, säger Bengt Landers som uppskattar att 30-35 procent av de platserna utnyttjas.

Om tekniska nämnden ger klartecken vid sitt nästa sammanträde den 4 februari kan pendlarparkeringen stå klar före sommaren.

- Men normalt vill vi ha med Skånetrafiken som en samfinansiär, säger Bengt Lander som räknar att kostnaden landar någonstans mellan 750 000 och en miljon kronor.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons