Annons

Pedofilmisstänkt fick fängelse

Den 74-årige man som misstänks ha utnyttjat två av sina barnbarn sexuellt dömdes på tisdagen till åtta månaders fängelse av Trelleborgs tingsrätt.
Trelleborg • Publicerad 24 juni 2003

Mannen, som är hemmahörande i Småland, misstänks för att ha haft sexuellt umgänge med de två flickorna, som är bosatta i Sydvästskåne, var för sig och vid ett flertal tillfällen under de senaste fyra åren. Flickorna har fått utstå att mannen vid toalettbesök eller när han suttit barnvakt åt dem blottat sig eller berört flickornas underliv. Händelserna, som ägt rum dels hemma hos flickorna, dels i en sommarbostad, skulle vara "en hemlis", hade han bestämt. Utnyttjandet avslöjades när en av flickorna i skolan råkade undslippa sig att den äldre släktingen visat sin "snopp" och tagit henne mellan benen. De två flickorna är släkt, men inte systrar. Under rättegången, som hölls bakom stängda dörrar, slapp flickorna medverka utan visades istället i polisens filmade förhör. Där uttrycker de bådas tydligt att det är svårt att tala om vad som pågått under barnvaktssittningarna. Den 74-årige mannen har nekat till anklagelserna, och hävdat att han bara vidrört ett av barnbarnen vid ett tillfälle, och då för att undersöka om hon kunde ha en inflammation. Straffvärdet för hans handlingar bedömdes av rätten vara minst ett års fängelse. men på grund av mannens höga ålder och sviktande hälsa, sänktes straffet till åtta månader. Mannen ska också betala skadestånd till sina barnbarn, som tilldöms 115?000 kronor vardera för kränkning, sveda och värk.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons