Annons

Paviljonger på parkeringen till hösten

Trelleborg • Publicerad 18 juni 2007

Paviljonger placeras ut på parkeringsplatsen, söder om Köpingeskolan.

Andra elever får tills vidare gå på Pilevallskolan och Liljeborgskolan.

Annons

Så ser planerna ut inför skolstarten i augusti under tiden politikerna försöker räta ut frågetecknet om hur lokalfrågan ska lösas.

– Det senaste försöket att förbättra ventilationen på Köpingeskolan har kostat cirka tre miljoner , framför allt för att få bort det som beskrivs som unken sommarstugedoft. Den är så gott som borta nu, säger Gertie Lindberg på fastighetskontoret. Enligt henne krävs det betydligt mer åtgärder om skolan ska saneras genomgripande.

– Att återställa skolan i bra skick kostar drygt 25 miljoner kronor, med tanke på att hela fasaden behöver bytas ut, allt för att ventilationen ska förbättras, säger Lindberg. Köpingeskolan, som byggdes 1977 och stod färdig för invigning året därpå, har tidigare tampats med fuktskador.

Det är därmed inte första gången som skolan dras med miljöproblem.

– Hösten 1998 stängdes skolan för att få bort fuktskadorna, berättar Gertie Lindberg.

Upptäckter av ytterligare missförhållanden i skolan gjordes i början av 2006 och i mitten av november samma år stängdes skolan till följd av renovering. Sedan stängningen har elever fått undervisning i andra lokaler runt om i Trelleborg.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons