Annons

Paviljonger byggs i Anderslöv

Kommunal tekniks fastighetsavdelning söker bygglov för tre paviljonger vid Anderslövs skola, två för skolans behov samt en som ska användas till fritidsgård.
Trelleborg • Publicerad 29 maj 2002

- Vi behöver utrymme för två nya klasser på högstadiet i höst, säger rektor Bodil Gustavsson. Bakgrunden är att antalet elever ökat i Anderslöv och att skolan är trångbodd. - Vi letar med ljus och lykta efter alla ytor på skolan, säger Bodil Gustavsson. För skolan blir det två paviljonger, vardera med ett basutrymme och två grupprum. Enligt Bodil Gustavsson är det klart att de extra utrymmena kommer att behövas ett antal år framöver. - Fram till 2006/2007 bör vi klara oss med hjälp av paviljongerna, säger hon. Längre fram är det svårt att se vilka behov av lokaler som kommer att finnas i Anderslöv. Den tredje paviljongen ska användas som fritidsgård. - Tidigare har det funnit fritidsutrymmen i skolans källare, men de behövs som skollokaler nu, säger Lisbeth Gisselquist, som leder Trelleborgs kommuns ungdomsverksamhet. Jag är glad åt att det finns resurser till fritidsgården. Paviljongerna ska enligt ansökan få träfasader och papptak. Fastighetsavdelningen vill börja byggnadsarbetena snarast möjligt.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons