Annons

Påverkad man stoppad vid bil – frias från rattfylleri

30-åringen greps på väg 108. Han var påverkad och hittades av polisen intill en bil. Men tingsrätten menar att någon annan kan ha kört och friar honom från rattfylleri.
Minnesberg • Publicerad 12 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Det var i juli 2016 som den nu 30-årige mannen hittades intill en bil vid Minnesberg. En polis som kom till platsen har berättat att mannen erkänt att han kört bilen, men att hon är osäker exakt när och hur hon fick reda på det. Mannen har efter händelsen sagt att bilen haft en annan förare.

Bilnycklarna fanns på platsen, men ingen annan person än 30-åringen. Ystads tingsrätt skriver i sin dom att det är ”besvärande uppgifter” för mannen. Men att det inte finns några vittnen till själva bilkörningen och att det därför inte kan anses vara ställt utom rimligt tvivel att 30-åringen kört. Han frias därför från rattfylleri och grov olovlig körning.

Annons

Han fälls emellertid för ringa narkotikabrott eftersom han använt cannabis och även hade flera narkotikaklassade preparat på sig. Mannen fälls även för flera andra brott som inträffat på olika platser i Skåne. Bland annat stölder, grova olovliga körningar och tre fall av rattfylleri.

30-åringen döms till skyddstillsyn. Han ska även få hjälp från frivården och följa deras programverksamhet och behandling.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons