Påverkad förare fick sex månaders fängelse

Den 32-årige trelleborgare som för tre veckor sedan körde på en sjuårig flicka gjorde sig skyldig till grovt vållande till kroppsskada. Det ansåg tingsrätten som på onsdagen dömde mannen till sex månaders fängelse.
Trelleborg • Publicerad 2 oktober 2002

Eftersom mannen smet från olycksplatsen gjorde han sig också skyldig till avvikande från trafikolycksplats. Mannen saknade körkort och var vid olyckstillfället kraftigt narkotikapåverkad. Han dömdes därmed för grov olovlig körning, grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott. Den sjuåriga flickan ådrog sig sårskador i benet, en fraktur i bäckenet och skrapsår på kroppen men kommer enligt läkarna att bli helt återställd. Flickans juridiska ombud yrkade på att mannen skulle dömas till att betala 100 000 kronor i skadestånd till flickan en summa som halverades i tingsrättens beslut. 32-åringen ska alltså betala 50 000 kronor i skadestånd till flickan.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.