Annons

Passkrock kan orsaka lång väntan

Fler personer än vanligt kommer att ansöka om ett nytt pass under våren. Stundande semestertider och fler ansökningar kan komma att innebära längre väntetider.
Trelleborg • Publicerad 17 mars 2010
Foto: 
Foto: 
Under våren väntas en ökad efterfrågan på pass men polisen tycker att de har läget under kontroll säger Helena Vuris.
Under våren väntas en ökad efterfrågan på pass men polisen tycker att de har läget under kontroll säger Helena Vuris.Foto: 

TRELLEBORG. Anledningen till den ökade efterfrågan är främst att den första kullen femårspass går ut samtidigt som en kull tioårspass.

– Februari är lågsäsong. Men nu när vi är inne i mars och snart befinner oss i april kommer sökningarna att öka, säger Helena Vuris, gruppchef för receptionen.

Annons

Runt om i landet rustar man för att klara av anstormningen, men i Trelleborg är det än så länge ganska lugnt.

– Vi har vanligtvis ingen kö alls här i Trelleborg. Därför tror vi att vi kommer att klara den ökade efterfrågan. Som reglerna ser ut nu ska de sökande inte behöva vänta mer än tjugo minuter. Men kommer det ett par familjer med fyra personer i varje är det klart att väntetiden kan öka.

Polisstationen i Trelleborg har två passmaskiner som förhoppningsvis ska vara igång under sommaren. Men det beror på om det går att ta in sommarvikarier, någonting som ännu inte är bestämt.

– Vårt mål är att vi ska kunna ha öppet som vi har nu med två maskiner och två kvällstider i veckan. Kan vi det tror vi att vi klarar det högre trycket. Men annars kan det bli problem, säger Helena Vuris.

Johan Silfversten Bergman
Åsa Boustedt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons