Annons

Passionen bär Christer i nittio trampande mil

På fredagen ger sig Christer Larsen iväg från Trelleborg på cykel. På onsdag, fem dagar och 90 mil senare, är han framme i Hudiksvall.
Trelleborg • Publicerad 3 juni 2009
På väg. Christer Larsen brukar cykla till sonens fotbollsmatcher. Den här gången är matchen i Hudiksvall. Foto: Claes Nyberg
På väg. Christer Larsen brukar cykla till sonens fotbollsmatcher. Den här gången är matchen i Hudiksvall. Foto: Claes NybergFoto: 

Trelleborgaren Christer Larsen har tillbringat mycket tid på cykeln de senaste fyra åren. Så här års brukar han köra Vätternrundan, men den här gången krockar det med en fotbollscup i Hudiksvall där sonen Calle ska spela med TFF:s 97:or. Det gav Christers fru Malin en idé.

– "Du som är så galen kan väl cykla upp", sa hon. Och då tänkte jag att det kan jag väl, bara jag slipper göra det på en dag.

Annons

Christer har delat upp resan i fem etapper och kör en om dagen. Framme i Hudiksvall ska han lämna över en TFF-vimpel till cuparrangörerna, som låter honom sova på kansliet.

Nästa år fyller Christer 50. Då är planen att cykla den dubbla sträckan, 180 mil, till Toscana i Italien. Till vardags cyklar Christer lite kortare sträckor, 5-10 mil i taget.

– Cyklingen är min passion i livet. Det är typ som yoga att sitta där i sadeln. Det är slitsamt, men roligt.

Det får dock räcka med 90 mil den här gången. På tillbakavägen tar Christer tåget.

David Hylander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons