Påskteater för barn i S:t Nicolai

Påskberättelsen på barns vis. I nästa vecka spelar Marie Persson och Britt-Louise Håkansson upp Jesus väg från inridningen i Jerusalem till korsfästelsen och uppståndelsen.
Trelleborg • Publicerad 12 mars 2002
Marie Persson och Britt-Louise Håkansson. BILD: MARK HANLON
Marie Persson och Britt-Louise Håkansson. BILD: MARK HANLONFoto: 

Marie Person och Britt-Louise Håkansson. BILD: MARK HANLON Hela historien finns på kulisserna, scen för scen. Sista måltiden. Pontus Pilatus. Lidandets väg. I bakgrunden hörs en spökröst och klassiska musikstycken. Marie och Britt-Louise har förberett allt själva. Manus, musik, ljudeffekter, rekvisita. Benny Kronhamn har målat kulisserna. - Vi har laborerat med ljudeffekter från internet, säger Marie. Det har varit ett pusslande. Eftersom ensemblen bara består av Marie och Britt-Louise har de fått hitta andra sätt att spela. - Lidandets väg går till exempel som skuggor bakom kulisserna, säger Marie. Och vid sista måltiden är Jesus och lärjungarna målade på kulisserna, vi är tjänarinnor. Påskteatern spelas tisdag och onsdag förmiddag i nästa vecka. Då kommer elever från skolornas årskurs ett till fyra. På onsdag kväll kl 19 är föreställningen öppen för resten av befolkningen. Platsen är S:t Nicolais kyrka. Text: Helena Malmström

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.