Annons

Påskrivet för färre brott

Nu är det påskrivet och klart. Samverkansavtalet mellan polisen och kommunen som ska minska brottsligheten och öka tryggheten.
Trelleborg • Publicerad 15 maj 2009
Brottsligheten bland ungdomar är viktigast att komma åt, menar Sven-Inge Nilsson, Ulf Bingsgård och Håkan Jarborg-Eriksson. Foto: Andreas Mårtensson
Brottsligheten bland ungdomar är viktigast att komma åt, menar Sven-Inge Nilsson, Ulf Bingsgård och Håkan Jarborg-Eriksson. Foto: Andreas MårtenssonFoto: 

Kommunalrådet Ulf Bingsgård var välbevakad när han skrev på avtalet på fredagen. På varsin sida om honom satt närpolischefen Sven-Inge Nilsson och polisområdeschefen Håkan Jarborg-Eriksson, som båda satte sin signatur på avtalet.

Förutom att minska brottsligheten och öka tryggheten är målet med samverkan att droganvändningen ska minska och antalet uppdagade narkotikabrott bland unga öka. Målen ska nås med fler poliser på gatorna, och även med hjälp av kommunala insatser som fler tillsynsbesök på krogar och fler sommarjobb för ungdomar.

– Det är särskilt viktigt att samarbeta med skolorna och komma åt den tidiga alkohol- och drogdebuten, säger Sven-Inge Nilsson.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons