Annons

Påskhelgen med våld

Påskhelgen blev våldsam. En person har anhållits i samband med den husaffär som utlöst hot mot en familj i Trelleborg som TA tidigare skrivit om. Dessutom sitter två män sitter anhållna misstänkta för misshandel och olaga hot inom hemmets väggar.
Trelleborg • Publicerad 10 april 2007

I lördags greps en man i Vellinge misstänkt för att ha misshandlat och hotat sin fru. Dagen efter var det dags igen, en trelleborgare greps för att ha misshandlat sin fru och dotter i hemmet på Östergatan.

I torsdags eftermiddag, vid 18-tiden, angreps en 16-åring av tre ungefär jämnåriga i Stadsparken. De slog honom i huvudet och mot kroppen innan de sparkade honom när han låg ner. De försökte sedan tvinga den slagne med sig. De är nu misstänkta inte bara för misshandel utan också för olaga frihetsberövande.

Annons

Natten mellan fredag och lördag greps en 24-årig Svedalabo för misshandel. På Millenium i Höllviken var en ung man på väg upp från källarplanet när han mötte den misstänkte. Han blev sparkad två gånger i magen medan han befann sig i trappan. Misshandeln sågs av två väktare som höll ett öga på 24-åringen sedan han avvisats tidigare på kvällen. Strax före klockan 22 på påskafton blev en 16-årig kvinna slagen upprepade gånger i ansiktet och dragen i håret av en 18-årig kvinna. Det inträffade på Stortorget.

Senare på natten, vid 3-tiden natten mot söndagen, blev en 21-årig man utsatt för ett rånförsök där han misshandlades. Han blev nerslagen med tre slag och när han låg ner begärde gärningsmannen hans plånbok. Den liggande mannen tittade inte upp men fick ett intryck av att slagskämpen blev skrämd. Han kunde visa upp en sned näsa, sprucken läpp och bula i huvudet efter misshandeln.

På söndagskvällen vid 19-tiden höll en 60-årig man på att slå sönder blomkrukor på en gård på Östergatan. En 35-årig kvinna påpekade det olämpliga och blev då hotad. Mannen avslutade föreställningen med att slå knytnäven genom ytterglaset i porten.

Ungefär samtidigt bröt ett bråk ut på en gård på Syster Jennys väg som polisen också hade svårt att reda ut. Två grupper hade kommit i bråk och många andra boende i området lade sig i bråket. Polispatrullerna hade fullt sjå att sära de två grupperna åt och få dem att hålla sig på var sin gård. Två polisanmälningar har gjorts, en för misshandel och en för försök till misshandel. Misstänkt är en 40-årig man och drabbad en 16-åring.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons