Annons

Påsken firas även på Loftet

Kycklingar gjorda av lin, ägg som hänger fritt i luften, fästa med fiskelinor i en plexiglasskiva och seriefigursliknande keramikhöns. Påsken är tema på Ateljé Loftet.
Trelleborg • Publicerad 7 april 2004
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Ägg som hänger fritt i luften med hjälp av fiskelina är ett av inslagen på Ateljé Loftet. BILD: TOMAS NYBERG Det går inte att ta miste på att det är en stor spännvidd i utbudet. Mycket av det som ställts fram under de senaste dagarna är kopplat till ägg, kycklingar och annat som hör högtiden till. På Loftet, som ligger inne på gården intill Nygatan, ställer just nu 18 konsthantverkare ut sina alster. Femton av dessa ställer ut hela året, ända fram till april nästa år. Under det närmaste året byts konsthantverket ut undan för undan, beroende på när utställarna har gjort något nytt som de vill presentera. Tinka Hansson, som är utställningssamordnare tillsammans med Agneta Persson, vill särskilt framhålla att fantasin fått flöda fritt när konstnärerna skapat sina respektive verk. - Det som vi ställer ut får gärna vara lite tokigt. Ibland kommer man på en del egensinniga idéer, säger Tinka Hansson, som själv gjort konst med hjälp av drivved och en rad andra material. Det stilfulla blandas med det lite mer lössläppta, ärggröna tallrikar varvas till exempel med fantasifullt smyckade höns i stengods eller lin. Utställningen visas under hela påsken mellan klockan 12 och 17, undantaget under påskafton då den visas fram till klockan 14.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons