Annons

Party, magi och tyngdlyftning på gratis höstlov

Nu är kommunens höstlovsprogram färdigt. För den lovledige innebär det många möjligheter till nya upplevelser – helt gratis. Tyngdlyftning, programmering och möte med en magiker är en del av det som erbjuds kommunens unga.
Trelleborg • Publicerad 16 oktober 2018 • Uppdaterad 28 oktober 2018
Trollerikonstnären Peter Rosengren besöker fritidsgårdarna i Trelleborgs kommun under höstlovet.
Trollerikonstnären Peter Rosengren besöker fritidsgårdarna i Trelleborgs kommun under höstlovet.Foto: Tomas Nyberg

En del programpunkter har körts i många år, andra är helt nya för året.

– Vi kallar det för ”ett magiskt höstlov”. Dels för att allt är gratis i år. Även sådant som att gå på badhuset och att åka skridskor, som brukar kosta. Och dels för att vi bjudit in en trollerikonstnär, säger Maria Tigerschiöld, kommunikatör på kultur- och fritidsförvaltningen.

Annons

Tack vare det regeringsbidrag som Trelleborgs kommun fått i år, totalt 925 000 kronor, är alltså alla aktiviteter på kommunens lovprogram gratis.

– Alla arrangörer har också fått en extra slant för att bjuda på ett nyttigt mellanmål, säger Maria Tigerschiöld som menar att det är viktigt att erbjuda gratis aktiviteter för barn, inte minst med tanke på den rapport om barnfattigdom som Rädda Barnen nyligen presenterade.

Höstlovsveckan inleddes redan på lördagen den 27 oktober med en stor läslovsfest och legobygge på Trelleborgs bibliotek. Dagen till ära finns riktiga proffsbyggare på plats tillsammans med 100 kilo lego som alla byggsugna får använda.

På söndagen bjöds alla med funktionsvariationer på en föreställning med magikern Peter Rosengren, alias ”Rosini” klockan 13.30 på Gasverket. Han kommer sedan turnera runt under veckan mellan kommunens alla fritidsgårdar.

– Vi valde att lägga hans besök ute på fritidsgårdarna så att vi får ut lite aktivitet i byarna, säger Maria Tigerschiöld.

På måndagen den 29 oktober blir det teater på Parken. Föreställningen ”Jag vill ha min hatt” visas klockan 11, 13 och 15. Föreställningen, som spelas av Obanteatern, riktar sig till barn i åldrarna 5-10 år.

Under måndagen pågår också Ungdomsenhetens stora inomhusfotbollsturnering i Söderslättshallen riktad till årskurs 4-6. Alla lag ska föranmälas senast 26 oktober.

Väsenvandring på Trelleborgen.
Väsenvandring på Trelleborgen.Foto: Tomas Nyberg

Traditionen med Väsenvandring på Trelleborgen fortsätter även i år. På tisdag den 30 oktober lever en massa olika väsen upp tillsammans med olika berättelser på borgen. Vandringarna avgår vissa fasta klockslag mellan 17.30 och 20.30. Biljetter hämtas i förväg på Trelleborgs bibliotek.

– Vi har fler än 25 aktiviteter under höstlovet, både sport och kultur, poängterar Maria Tigerschiöld.

Andra sportaktiviteter, förutom fotbollsturneringen, är bland annat att United Fighters erbjuder olympisk tyngdlyftning i sina lokaler på Maskingatan 27 och Trelleborg Muay Thai Klubb har Thaiboxning på Valldammsgatan 21. A-hallen på Södan kommer vara öppen för Handboll onsdag-fredag och på Gasverket erbjuder en av fritidsledarna en skateskola tisdag och onsdag.

Annons

Studieförbundet vuxenskolan erbjuder barn och ungdomar mellan 12-15 år möjligheten att prova på programmering i Scratch eller Appinventor, föranmälan krävs.

Och för den som är sugen på disco och party, och går i årskurs 4-6, så erbjuds både Vattendisco, på torsdag den 1 november i badhuset, och Halloweenparty, på fredag den 2 november på Parken.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons