Annons

Partipresentation: Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna gick från två mandat till sju efter valet 2006. Per Klarberg, som nu gör sitt tredje val för partiet, har Pia Kjaersgaard från Dansk Folkeparti som förebild.
Trelleborg • Publicerad 16 september 2010
Per Klarberg (SD).
Per Klarberg (SD).Foto: 

De tre viktigaste lokala frågorna

– Säga upp samtliga avtal med Migrationsverket. Statens migrationsproblem löser man vid gränsen, inte i Trelleborgs kommun.

Annons

– Satsa på skolan. Barnen är vår framtid. Modersmålsundervisning skall ej ske på skattebetalarnas bekostnad.

– Ha en sjukvård och äldrevård som är värda namnet, inför parboendegaranti och upphör med den hemska så kallade maten från Sala som alliansen och socialdemokraterna införde.Sakfrågor


Hur ställer du dig till en utbyggnad av hamnen?

– Kommunfullmäktige tog den 2010-05-24 beslutet att Trelleborgs hamn skall byggas ut. Utbyggnaden startar i slutet av detta året. Alliansen och Socialdemokraterna genomdrev beslutet. Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet dels med tanke på att miljön i Trelleborg kommer att bli sämre, och dels för den sanslösa kostnaden och skulden på 1,5 miljarder, som Trelleborgs kommuninvånare kommer att vara borgenärer för.

Hur ska eleverna nå bättre resultat i kommunens skolor?

– Satsning på fler vuxna i skolan i form av bland annat fler skolsköterskor och kuratorer och en utveckling av klassmorfarverksamheten. Avskaffa modersmålsundervisningen, den bidrar till att underminera den gemensamma identiteten i samhället och den pedagogiska nyttan med verksamheten står inte i rimlig proportion till dess kostnader.

Vad kan kommunen göra för att det skapas fler arbetstillfällen i Trelleborg?

– Arbeta vidare med att skapa så goda förutsättningar som möjligt för företagande. Genom att öka antalet undantag som företag kan göra från turordningsreglerna gör vi arbetsmarknaden mer rörlig, hjälper företagen att våga anställa fler och tar bort den orättvisa tröskel som turordningsreglerna innebär, inte minst för ungdomar. Slopa instegsjobben och annan diskriminering på arbetsmarknaden.

Antingen eller...

Annons

Sala-mat eller närproducerat?

– Närproducerat.

Privata skolor eller kommunala?

– En sund mix.

Bygg om Vångavallen eller bygg nytt?

– Bygg om Vångavallen.

Stort köpcentra utanför centrum eller handel i centrum?

– Handel i centrum.

Nya bostadsområden eller förtätning av befintliga områden?

– Förtätning av innerstadens befintliga områden.

INTERNAL INTERNAL
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons