Annons

Partipresentation: Moderaterna

Vad står de politiska partierna i Trelleborg för? Idag startar TA:s presentation av de tolv partierna som ställer upp i valet till kommunfullmäktige. Först ut är Moderaterna som hellre bygger en ny arena än renoverar Vångavallen.
Trelleborg • Publicerad 7 september 2010

Kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) svarar.

Tre viktigaste lokala frågorna

Annons

Livskvalitet:

– Vi kommer fortsätta arbetet med att förbättra livskvaliteten för alla i kommunen. Inga köer i äldreomsorgen, bygga bort köerna till LSS och se till att vi får många nya spännande boendemiljöer.

Infrastruktur:

– Fortsätta se till att Trelleborg får en bra infrastruktur. Inte bara fysiska vägar utan även människor emellan. Bygg färdigt motorvägen, fixa persontågstrafiken, lösa trafikproblemen på Hedvägen och bygg en väg från Maglarpsrondellen till 108:an. Viktigt att ha fungerande bredband, vatten- och avlopp i hela kommunen.

Verklighet:

– Det är viktigt att vi inte drar ärenden i långbänk. Vi har sett till att göra visioner till verklighet och det kommer vi fortsätta med. Valfrihet för den enskilde trelleborgaren är viktigt att värna om. Besluten om ditt liv blir bättre om de tas vid köksbordet än i politiska möten.

Sakfrågor

Hur ställer du dig till en utbyggnad av hamnen?

–  Jag är positiv till de långsiktiga planer som nu finns för Trelleborgs Hamn AB. Det är viktigt att hamnen byggs ut med beaktande av, inte bara hela Sveriges näringslivs överlevnad, utan även med fokus på bättre miljö och en sund ekonomi i Trelleborgs Hamn AB. En flytt av hamnen söderut gör det möjligt för oss att åter få kontakt med havet i Trelleborg.

Hur ska eleverna nå bättre resultat i kommunens skolor?

Annons

– Genom att flytta besluten närmre skolan. Skolan ska inte styras av administratörer. Mer makt åt de som verkligen vet vad som är bäst för skolan och undervisningen, lärarna i klassrummet, de engagerade föräldrarna och eleverna. Stimulera till ökat engagemang hos elever och föräldrar. Det är viktigt att varje elev ska kunna nå sin fulla potential.

Vad kan kommunen göra för att det skapas fler arbetstillfällen i Trelleborg?

– Genom att vi fortsätter vårt arbete med att bli en företagsvänlig kommun, aktivt hjälpa till och locka företag till kommunen. Ha god beredskap gällande planer och mark, så att etableringar går snabbt och smidigt. Dessutom hjälper glada företagare till att locka fler företag till Trelleborg eftersom företagsklimatet blivit bättre de senaste åren.

Antingen eller…

Sala-mat eller närproducerat?

– Närproducerat, så länge de uppfyller kraven på näringsriktighet och acceptabel hantering.

Friskolor eller kommunala skolor?

– Friskolor.

Bygg om Vångavallen eller bygg nytt?

– Bygg nytt.

Annons

Stort köpcentra eller handel i centrum?

– Ligger redan ett stort köpcentra i centrum, Valen.

Nya bostadsområden eller förtätning av befintliga områden?

– Det ena utesluter inte det andra.

INTERNAL INTERNAL
Magnus Aspegren,
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons