Annons

Partierna vill ha kirurgin kvar

Alla partierna i kommunstyrelsen är överens - de kan inte acceptera slutrapporten från Skånsk livskraft - vård och hälsa som ett slutligt förslag.
Trelleborg • Publicerad 7 maj 2004

- Det lilla köttben vi fick i slutrapporten är vi inte nöjda med, förklarar kommunstyrelsens ordförande Egil Ahl (s). Vi vill förhandla mer och Uno Aldegren har förklarat sig villig att komma ner hit. I skrivelsen till, som är ställd till Region Skåne, hävdar partierna sin åsikt att verksamheten vid Trelleborgs lasarett även ska omfatta dagkirurgi och allmänkirurgi, och kirurgi inom urologi samt öron-, näsa-, halssjukvård med korttidsvård. Egil Ahl tolkar regiondirektör Mats Welffs brev, som refererades i gårdagens TA, som ett försök att sätta munkavle på opponenterna. - Det förtydligar vilken inställning man har, säger han. Men det ger oss också en bättre förhandlingsposition. Jag har hört rykten om att partipiskan ska vina och det bekräftas av Welffs brev. Egil Ahl är också tveksam till att omstruktureringen av den skånska sjukvården ska lyckas. - Man kan inte sätta en tidtabell för genomförandet utan en konsekvensbeskrivning och utan ekonomiska beräkningar, säger Egil Ahl. Det retar bara personalen och det är inget bra utgångsläge. Stängningen av BB ser Egil Ahl som ett avskräckande exempel på hur det kan gå när politiska beslut tas utan ett konkret innehåll. - Det var ju inte något politiskt beslut som ledde till stängningen, säger han. Utan alla rykten ledde till att folk slutade och till slut kunde inte säkerheten upprätthållas.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons