Annons

Partierna får slå upp sina valstugor på Algatan

Efter att en debatt om de politiska partiernas möjligheter att föra ut sitt budskap på allmän plats i Trelleborg blossat upp har tekniska nämnden nu tagit tag i frågan. Partierna får ha valstugor på Algatan och föreslås också kunna hyra plats på Stortorget, precis som torghandlarna.
Trelleborg • Publicerad 21 maj 2010
Partierna får ha valstugor på Algatan och föreslås också kunna hyra plats på Stortorget, precis som torghandlarna.
Partierna får ha valstugor på Algatan och föreslås också kunna hyra plats på Stortorget, precis som torghandlarna.Foto: 

– Vi hoppas att kommunfullmäktige på mötet i juni ska kunna ta upp frågan om att även partier och ideella och religiösa föreningar ska kunna hyra plats på Stortget, säger Eric Samuelson (M), ordförande i tekniska nämnden.

Enligt de lokala ordningsföreskrifterna för torghandeln i Trelleborg får bara handlare hyra plats på Stortorget. Tekniska nämnden förslår nu en ändring så att även andra ska kunna hyra plats på samma villkor.

Annons

– Det var efter en insändare i Trelleborgs Allehanda som ifrågasatte om kommunen bröt mot grundlagen med bestämmelserna för Stortorget som jag tog tag i saken, säger Eric Samuelson.

Eric Samuelson menar att bestämmelserna var gamla, luddiga och gav utrymme för tolkningar hos tjänstemännen.

– Det behövs klara bestämmelser, säger han.

Tekniska nämnden föreslår också att torgmöten får ordnas efter ansökan om särskilt tillstånd enligt den lokala ordningsstadgan.

På Algatan får varje parti disponera tre gånger tre meter mellan Systemet och Rådhustorget. Utom under Palmfestivalen, då eventuella valstugor måste flyttas bort.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons