Annons

Parterna oense efter hyresförhandlingar

Hyresgästföreningen och Trelleborgshem kommer inte överens om nästa års hyreshöjningar. Inte nog med det. De båda parterna är även oense om huruvida förhandlingarna har strandat eller inte.
Trelleborg • Publicerad 15 december 2008
Det kommunala fastighetsbolagets vd Kent Jönsson håller inte med om att hyresförhandlingarna har strandat. Bild: Claes Nyberg
Det kommunala fastighetsbolagets vd Kent Jönsson håller inte med om att hyresförhandlingarna har strandat. Bild: Claes NybergFoto: 

I torsdags träffades Hyresgästföreningen och Trelleborgshem för att förhandla om nästa års hyreshöjningar.

Enligt Hyresgästföreningen sänkte det kommunala fastighetsbolaget sitt ursprungliga bud från 5,95 till 4,79 procent. Men det räckte inte för att matcha Hyresgästföreningens slutbud på 3,65 procent.

Annons

- Vi lämnade var sitt slutbud utan att komma överens, så min uppfattning är att förhandlingarna har strandat, säger Mats Rönnqvist, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Därmed ser han ingen annan utväg än att låta Hyresmarknadskommittén i Stockholm avgöra frågan.

- Hyresgästerna har inte råd med en så pass hög hyreshöjning, därför kan vi inte acceptera slutbudet, säger Mats Rönnqvist. Trelleborgshems vd Kent Jönsson vill inte kommentera uppgifterna om bolagets slutbud. Men han tycker att det är för tidigt att skicka ärendet vidare till Stockholm.

- Vi har lämnat ett slutbud, men vi har aldrig sagt något om att förhandlingarna har strandat. Sådant måste man vara överens om, säger Kent Jönsson.

Nu tänker han ta initiativ till att förhandlingarna återupptas på lokal nivå.

- Självfallet ska vi lösa detta på ett positivt sätt. Men det handlar om att ge och ta, säger Kent Jönsson.

Marek Stefaniak
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons