Annons

Parlamentariker besökte hamnen

EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark (M) besökte på onsdagen Trelleborg, och träffade bland annat lokala politiker och fick en rundtur i den växande hamnen.
Trelleborg • Publicerad 14 maj 2014
Foto: Foto: Tomas Nyberg

1. Vad förknippar du med Trelleborg?

– Hav och hamn. Och gummifabriken. Och så min bror Kåre, han bor här.

Annons

2. Vilken är den viktigaste EU-valfrågan?

– Att få igång handel, ekonomi och tillväxt, så att vi kan lösa alla andra uppgifter: jobben, miljön. Jag vill se till att vi stärker hela Europas ekonomiska förmåga. Och jag vet att vi kan göra det.

3. Vilken är den viktigaste åtgärden för att komma till rätta med den höga ungdomsarbetslösheten?

– Fler jobb, tveklöst. Man hittar på så många andra saker, som fler handledare på arbetsförmedlingen. I de värst utsatta länderna har arbetslösheten sakta börjat sjunka. Då vill jag att vi fullföljer den politik som har vänt utvecklingen. Öppna upp för handeln, öppna upp för den inre marknaden, och se till att vi får ett frihandelsavtal med USA. Det är viktigt inte minst för en hamnstad som Trelleborg.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons