Annons

Parkeringsproblem högsta prioritet

Att lösa parkeringsproblemen vid Smygehuk en gång för alla är mycket viktigare än att utlysa en arkitekttävling för ett nytt entréhus.
Trelleborg • Publicerad 27 september 2010

Det menar Trelleborgs kommuns utvecklingsbolag, som anser att markfrågan har absolut högsta prioritet när det gäller utvecklingen av Smygehuk. Parkeringsproblemen i hamnen och vid Köpmansmagasinet är för stora, menar Bert Ekstrand (FP), ordförande i utvecklingsbolaget.

– När personal på turistbyrån påtalat att folk parkerat fel har det stundtals blivit mycket upprörda känslor, säger han.

Annons

Utvecklingsbolaget menar att kommunen måste lägga all kraft på att få tillgång till fastigheten vid Köpmansmagasinet, och köpa mark norr om väg 9 så att parkeringsproblematiken får en slutgiltig lösning. Utvecklingsbolaget menar att man måste inleda förhandlingar med de privata fastighetsägare som äger mark där, annars blir det svårt att göra något vettigt med Smygehuk.

Kommunfullmäktige gav i april utvecklingsbolaget ansvaret för investeringar, ombyggnader, drift och underhåll av de fyra småbåtshamnarna i kommunen. Utvecklingsbolaget tycker det är bra att en huvudman har ansvaret för utveckling av småbåtshamnarna. Men ansvaret för driften och underhållet borde ligga kvar hos tekniska nämnden.

– Vi har varken kapital eller kompetens för att klara av det, säger Bert Ekstrand.

Anna Thulin
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons