Annons

Parkeringsböterna höjs nästa år

Det blir dyrare att parkera fel i Trelleborg nästa år. Tekniska nämnden föreslår att den lägsta avgiften höjs från 250 till 300 kronor samt att den högsta avgiften, 500 kronor, ska gälla vid betydligt fler tillfällen än tidigare.
Trelleborg • Publicerad 5 november 2003

- Förr har det kostat 500 kronor endast när man parkerat på handikapplats, säger gatuchefen i Trelleborg Staffan Stål. Nu blir avgiften 500 kronor vid betydligt fler former av felparkering, som till exempel när man parkerar för nära ett övergångsställe. Efter årsskiftet blir avgiften för felparkering 500 kronor i de flesta fall, 400 kronor i ganska många fall medan den lägsta avgiften, 300 kronor, endast gäller för parkering längre än tillåten tid, om biljett inte finns väl synlig vid parkering med automat, om parkeringsmätare visar att avgift inte erlagts och om p-skivan inte ligger synlig eller om tiden överskridits. De nya avgifterna gäller från 1 januari förutsatt att kommunfullmäktige beslutar enligt tekniska nämndens förslag.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons