Annons

Parkeringsböterna fortsätter att öka

9 120 bilister fick parkeringsböter i Trelleborg under förra året. Precis som året innan ökar antalet, men på frågan varför finns inga svar.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2012
Foto: 
Foto: 

Året som gick innebar återigen en rekordnotering i antalet parkeringsböter i kommunen, 859 fler fick p-böter 2011 jämfört med 2010. Tendensen höll dessutom i sig under januari månad i år.

2010 anställdes ytterligare en parkeringsvakt och bevakningsområdet utökades med Anderslöv, Smygehamn och Klagstorp. Dessutom fick gatuavdelningen tillgång till egen bil. Detta sågs som förklaringen till att antalet böter då ökade med närmare 2 000 stycken, men det förklarar inte varför de fortsätter att öka.

Annons

– Jag kan inte sätta fingret på varför det fortsätter. Vi har börjat bevaka exempelvis t-korsningar och villagator till 100 procent, det gjorde vi inte på rutin förr och det kan vara en förklaring, säger Greger Persson, trafiktekniker på gatuavdelningen.

Enligt Greger Persson handlar den utökade rutinbevakningen om att alla ska behandlas lika, om en bilist parkerat felaktigt på en mindre villagata eller på Algatan ska inte spela någon roll.

– Det blir lättare att förstå reglerna om man får bot i t-korsningar överallt istället för att bli bötfälld i en och slippa bot i en annan, säger han.

Greger Persson menar också att klagomålen och oförståelsen inför parkeringsböterna har ökat.

– Jag läser ofta insändare i tidningen och får många samtal om det här, det är besvärligt. Ofta är de som felparkerar faktiskt medvetna om att de tar en chansning. Och få klagar när de får böter för fortkörning, säger han.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons