Parkerad bil blev skrot av misstag

Välj parkeringsplats med omsorg. Den lärdomen har Tommy Månsson gjort. Han lämnade sin gamla Ford Fiesta årsmodell 81 vid en skrotfirma i Trelleborg. Av misstag skrotades bilen.
Trelleborg • Publicerad 1 oktober 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Tommy Månsson driver en verkstad i Vellinge och gör ofta affärer med Magnus Nilsson, ägare till Magnus Bildemontering i Trelleborg. I fredags firade firman tioårs-jubileum. Många gäster var inbjudna, däribland Tommy som tog ett par öl och valde att låta bilen stå kvar när han begav sig hem. När han återvände till platsen på söndagen var bilen borta. Stulen, trodde Tommy Månsson och anmälde saken till polisen. Men när han berättade vad som hänt anade Magnus Nilsson oråd. Och hittade den försvunna bilen, skrotad inne på firman. En gaffeltruck har kört genom rutorna och lyft in den till skroten. - Det är så klart något som inte får hända, säger Magnus Nilsson. Eftersom firman firade 10-årsjubileum fick man in väldigt många bilar den dagen, ett 40-tal i stället för genomsnittet på en två tre bilar. Det blev trångt ute på gatan. - Därför jagade jag på mina pågar kanske lite väl hårt. De skulle se till att bilarna kom in så att det var plats på gatan. Vi hade även fått in en brun Ford Siesta den dagen, förklarar han. Nu blev inte Tommy Månsson särskilt sur. Hans bil var onekligen ganska sliten och användes som utlåningsbil till kunder som behöver köra när deras bil är på service. - Jo, misstaget har varit det stora skrattet här i dag. Och när kunderna kommer så frågar de var de får parkera, säger Magnus Nilsson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.