Annons

Parkens nya entréer på väg upp

Trelleborg • Publicerad 30 mars 2007
Göran Jönsson och Jan Jönsson från Söderslätts Murtjänst murar upp tegelpelarna vid Stadsparkens västra entré. Teglet ser gammalt ut men är nytillverkat i Tyskland. Bild: Claes Nyberg.
Göran Jönsson och Jan Jönsson från Söderslätts Murtjänst murar upp tegelpelarna vid Stadsparkens västra entré. Teglet ser gammalt ut men är nytillverkat i Tyskland. Bild: Claes Nyberg.Foto: 

Stadsparkens nya entréer och staket börjar ta form. I slutet av maj ska allt vara klart.

Sedan ett tag slamrar, dammar och skramlar det vid Stortorget. Kommunens egen personal och inhyrda entreprenörer är i full gång med att skapa Stadsparkens nya avgränsning mot torget.

Annons

Tekniska nämnden fattade beslut om de nya entréerna sent i höstas och ombyggnaden som beräknas kosta omkring 2,3 miljoner kronor finansieras till stor del av Kockska stiftelsen.

I söder blir det en helt ny huvudingång till parken, med en portal i kalksten och järn som också kommer att fungera som spaljé för klängväxter, berättar Trelleborgs parkchef Göran Larsson.

Entrén mot vattentornet i väster får en ny utformning – eller snarare nygammal. På gamla ritningar från den tid då vattentornet byggdes finns ett smidesstaket inritat. Och nu, 95 år senare, får parken ett sådant staket. Entrén får också en tydligare markering med två tegelpelare som i stil ansluter till vattentornet.

Förutom entréerna och avgränsningen mot torget görs också nätet av gångar i den sydvästra delen av parken om.

– Det är ett stort projekt för oss. Och det är trevligt att det blivit så att det är firmor från trakten som gör mycket av jobbet, säger Göran Larsson.

I slutet av maj beräknas hela ombyggnaden vara klar.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons