Annons

Parkchef backar – ersätter träd

Kommunen hade inga planer på att ersätta träden som utan förvarning fälldes på C B Friisgatan. Men nu har parkchefen Mark Huisman tänkt om. På måndagen planterades fyra körsbärsträd.
Trelleborg • Publicerad 7 april 2014
I går planterades fyra körsbärsträd ut på C B Friisgatan. De ersätter lindarna som parkavdelningen fällde för snart två månader sedan.
I går planterades fyra körsbärsträd ut på C B Friisgatan. De ersätter lindarna som parkavdelningen fällde för snart två månader sedan.Foto: Foto: Fanny Nyberg

Det är snart två månader sedan fyra lindar och en avenbok fälldes på CB Friisgatan. Bakgrunden var att kaféägare klagat på att träden skräpade ner på uteserveringarna. Mark Huisman menade dessutom att det var en opassande plats för träd.

– Det är en grändliknande gata, trång och med mycket skugga. Dessutom ska det finnas plats för både gående, cyklister, uteserveringar och butikernas skyltning, sa han då.

Annons

Men nu har Mark Huisman ändrat sig. På måndagseftermiddagen kunde förbipasserande trelleborgare se hur fyra körbärsträd placerades ut längs C B Friisgatan mellan Nygatan och Algatan.

– Vi har tänkt ett varv till efter att jag fick tips om dessa träden. De kommer från Tyskland och är redan uppväxta och formklippta när man köper dem, säger han.

Mark Huisman tycker att de kubklippta träden passar in bra i gatubilden då träden både på Algatan och vid Stortorget har samma form. Körsbärsträden har kostat knappt 30 000 kronor att köpa in.

Hur kommer kaféägarna påverkas av körsbärsträden?

– Jag bedömer att de kommer att påverkas väldigt lite. Det är små träd och vi städar väldigt ofta där, säger Mark Huisman.

Centrumledaren Markus Middleton har tidigare önskat att träden utanför Valengallerian ska bytas ut mot japanska körsbärsträd. Några sådana planer finns enligt Mark Huisman inte.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons