Annons

Par vill ge parkdjuren mer skydd

Ett Trelleborgspar skriver till kommunen och kräver att fåglarna i Stadsparken flyttas till något varmt ställe före vintern. Paret menar att fåglarna farit illa de senaste hårda vintrarna.
Trelleborg • Publicerad 13 september 2011
Foto: Julia Lindemalm

– Jag har sett brevet, säger Anna Lindgren, enhetschef på parkavdelningen i Trelleborg. Vi har ännu inte hunnit diskutera synpunkterna, men det ska vi göra framöver.

Paret skriver i sitt brev att de sett döda kycklingar och höns ligga ute vintertid. I sitt brev menar de att djuren borde tas in vintertid.

Annons

"Alla har nog sett dessa stackars djur stå och trycka i portgångar" skriver paret i sitt brev.

Anna Lindgren menar dock att parkavdelningens personal håller koll på djuren, även om de går ute året om.

– Vi har full koll på djuren i Stadsparken, säger hon. Vi ser till att de inte far illa.

Fåglarna i Stadsparken i Trelleborg väcker ofta debatt. Många ser dem och reagerar om en fågel är skadad. Det finns även de som lider av fågelfobi och vill ha bort de stora fåglarna från parken över huvud taget.

Andra tycker att fåglarna som rör sig lite utanför parken: påfåglar, kalkoner och höns, är ett trevligt inslag i stadsbilden.

I Stadsparken i Trelleborg har det alltid funnits fåglar, men även andra djur. I början av 1900-talet hade man rådjur i parken, men 1922 beslöt man att inte ha dem kvar. Uttrar har också funnits i dammarna, men det mest kända djuret är sälen Isak som levde i parken i 24 år.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons